Shipping to Health táborunkról :))

Agárdon, a Velencei-tavi Vízi Sportiskola adott helyet a „Shipping to Health” nemzetközi tábornak, melyre öt országból érkeztek a résztvevők: Lengyelországból, Németországból, Franciaországból, Angliából, illetve Észtországból, és természetesen magyar csapat is volt. A téma az egészséges életmód, valamint a sport volt. A nagyszerű tábor két főszervezője Sztráda Eszter és Pethes Gábor voltak, a projektet az Életművész Ifjúsági Egyesület fogadta be. Minden nemzettel érkezett egy vezető, akik segítettek a program lebonyolításában. Rengeteg közös játék, ének, és tánc dobta fel a hangulatot, a néha kemény és igen fárasztó sportok mellett. A csapat körbebiciklizte a Velencei-tavat, illetve bejártak a környéken több látnivalót is. A kenutúra mellett a strandnak is nagy sikere volt a fiatalok körében. A gyerekek újrahasznosított szemétből készítettek közösségi játékokat, illetve sok közös feladat is elvégeztek, mint például a város felkutatása. A közös programok mellett maradt idő a szabad idős tevékenységekre is, a nemzetközi csapat bejárta Budapestet, ahol a gyerekek szabadon tölthették el idejüket. A tábor meghívottjaként eljött egy jógaoktató is, Vígh Viktória, aki által egy kis ízelítőt nyerhettünk a jóga alapjairól. A nemzetközi tábort az Erasmus+ Programme keretén belül, az Európai Unió támogatásával tudták megszervezni.

 

Idén nyáron Velencén rendezték meg a „Shipping to Health” nevezetű tábort, ahova külföldi és hazai érdeklődőket is szívesen fogadtak. A téma az egészség és a sport volt, amihez kapcsolódóan számos feladatban próbálhatták ki magukat a lelkes fiatalok.

Az észtek vezetőjénél, Annlinál egy „pókhálón” kellett átjutni, ami két fa közé volt tekerve. A feladat lényege az, hogy nem lehetett a kötélhez érni. Még ha nem is mindenkinek sikerült végre hajtani a feladatot, minden csapat izgatottan látott hozzá, hol sikerrel, hol pedig némi sikertelenséggel. A franciák vezetője, Muriel volt, aki ügyességi feladattal lepte meg a tábor lakóit. Egy csapatban lévő 6 embernek egy sorba kellett felállniuk, úgy hogy Muriel különböző műanyag formákat tudjon tenni két ember közé, akiknek a feladata az volt, hogy egymáshoz szorítva a műanyagot, teljesíteni tudjanak egy bizonyos távot anélkül, hogy kiesne akár egy tárgy is. Colin, aki Angliából érkezett csapatával, azt a feladatot eszelte ki, hogy minden csapatnak, be kell számolnia egy élményről, amit a táborban éltek meg, de nem akárhogyan ugyanis nem elmesélni kellett, hanem bemutatni valamilyen formában. Az angol vezető pedig saját véleménye szerint pontozta a műsorszámokat. A német vezető, Steffi lelkesen magyarázta feladatát, ahol bekötött szemmel kellett egy kötélből négyzetet alakítani 3 perc alatt. Talán az egyik legizgalmasabb feladat a fiatalok körében az volt, amikor saját tudásukat kellett felhasználni. Ugyanis a lengyel mindössze 24 éves Olga azt a feladatot adta, hogy 18 fővárost kellett összepárosítani országával. Az utolsó feladat pedig a magyar vezető, Janka segítségével bonyolódott le ahol egy vödörben lévő pingpong labdát kellett kivenni a vödörből úgy, hogy ne érjünk hozzá a labdához. A fiatal táborozók víz segítségével hozták fel a labdát a vödör tetejére majd hagyták kiesni a vödörből. A feladatokat természetesen angolul ismertették a vezetők. A táborozók rendkívül élvezték a feladatokat, amik nem csak a tanulásról szóltak, hanem a csapat építésről is.

Cikkeinket két magyar résztvevő írták: Szabó Eszter és Szabó Dorottya.
A projekt az Erasmus+ Programme keretein belül, az Európai Unió támogatásával jött létre.
e-plus-logo

Author: Anna

Share This Post On

Submit a Comment

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


9 + = tizenhét

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>